Mei 2022

-Uitgelicht- Hooikoorts en Magnesium

Het nies- en proest seizoen is weer begonnen. De bloeiperiode van de natuur is prachtig, maar kan voor veel ongemak zorgen. Bij een magnesiumtekort is de kans op allergische reacties hoger. Zo zijn er bijvoorbeeld relaties geconstateerd tussen een magnesiumtekort en het vrijkomen van ontstekingsbevorderende cytokines en een overschot aan Histamine, het stofje dat bijdraagt aan de activering van het immuunsysteem en de regeling van onze temperatuur. Bij een allergische reactie op bijvoorbeeld pollen geeft het lichaam histamine af. Heel nuttig, maar teveel aan histamine bevordert juist de vervelende allergische reacties. Bij het ontbreken van het regulerende magnesium is de kans op een overschot aan histamine hoger en dus ook de kans op allergische reacties.

Lees meer »
Januari 2022

-Uitgelicht- Zechsal Magnesiumgel

Pure magnesiumgel met een hoge concentratie van 30% magnesiumchloride. Zuivert, hydrateert en bevordert het herstel van de huid. Het is bekend dat 70% van de mensen met huidaandoeningen er baat bij heeft. Het geeft na 3 weken een 19% betere hydratatie en een 33% gladdere huid.

Lees meer »

-Uitgelicht- Zechsal (bad)kristallen

Zechsal (bad)kristallen bestaan uit zuiver magnesiumchloride in vaste vorm. De kristallen lossen uitstekend op in water en zitten in een afsluitbare pot met schroefdeksel.  Zechsal (bad)kristallen zijn bij Massagepraktijk Moed verkrijgbaar in 2 varianten.

Lees meer »

-Uitgelicht- Zechsallsport Flakes

Zonder magnesium kom je niet ver. Het zorgt voor aanmaak van energie, en het houdt je spieren soepel en je botten sterk. Sporters komen verder en herstellen beter met magnesium. Voor iedereen die beweegt is er Zechsallsport. Hoog gedoseerd met het natuurlijk magnesium en verrijkt met optiMSM. 

Lees meer »
December 2021

-Uitgelicht- Zechsallsport gel

Kramp, pijnlijke spieren en gewrichten, blessures. Sporten en bewegen is goed voor je, maar geeft soms ook pijnklachten en andere ongemak. De producten van Zechsallsport geven ontspanning, verlichting en ondersteunen je herstel.

Lees meer »

-uitgelicht - MCM GEL

Deze gel is speciaal ontwikkeld om gewrichtsklachten op een natuurlijke manier aan te pakken. MCM gel bevat 15% magnesiumchloride en is verrijkt met 3 ontstekingsremmers met bewezen werking: OptiMSM, chondroitine en Gember. En heeft een verkoelende effect

Lees meer »
Oktober 2021
Juli 2021

Massage en emotie

Regelmatig heb ik mensen op tafel die emotioneel zijn/worden. Een massage maakt spieren los(ser) maar kan er ook voor zorgen dat er in de psyche iets loskomt. Lichaam en geest zijn namelijk met elkaar verbonden.

Lees meer »
Mei 2021

Nieuwsbrief Mei 2021

Het is alweer Mei, en Meimaand is massagemaand. Wat inhoudt dat er een leuke actie aan komen. Verderop in deze nieuwsbrief meer daar over.

Lees meer »
April 2021

Hoofdpijn

Hoofdpijn….We hebben het allemaal weleens, Zelfs 20% van de Nederlanders, dat is 1 op de 5, heeft minimaal 1 dag per week hoofdpijn. Er zijn vele soorten hoofdpijn.

Lees meer »