Mei 2023

NGS Masseur

Met trots kan in vertellen dat ik me vanaf dit moment NGS masseur mag noemen.  In het artikel hier onder lees je meer over het NGS. 

Lees meer »
Februari 2023

Podcast

Van de week was ik te gast bij ´de vrouwen podcast. Een podcast met unieke verhalen van vrouwen.  Luister mee naar de podcast waar in ik te gast was via onderstaande link. 

Lees meer »

Het belang van vocht.

Water is een bouwstof. Het lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit vocht. Dit vocht is niet gelijk over het lichaam verdeeld. Het spierweefsel bevat ongeveer 70% van dit vocht. Het skelet bevat weinig water. lichaamscellen bevatten water, waar de uitwisseling van stoffen plaats vinden. De hele stofwisseling speelt zich af in een waterige omgeving. 

Lees meer »
Januari 2023

Spierknopen & Triggerpoints

Tijdens een massage kom ik vaak spierknopen en/of triggerpoints tegen. Maar wat zijn het precies? Wat zijn de oorzaken? En nog belangrijker hoe kun je ze behandelen. 

Lees meer »

2023

We zitten al weer een week in het nieuwe jaar. Een nieuw jaar, nieuw plannen en nieuwe doelen. 

Lees meer »
December 2022
Mei 2022

-Uitgelicht- Hooikoorts en Magnesium

Het nies- en proest seizoen is weer begonnen. De bloeiperiode van de natuur is prachtig, maar kan voor veel ongemak zorgen. Bij een magnesiumtekort is de kans op allergische reacties hoger. Zo zijn er bijvoorbeeld relaties geconstateerd tussen een magnesiumtekort en het vrijkomen van ontstekingsbevorderende cytokines en een overschot aan Histamine, het stofje dat bijdraagt aan de activering van het immuunsysteem en de regeling van onze temperatuur. Bij een allergische reactie op bijvoorbeeld pollen geeft het lichaam histamine af. Heel nuttig, maar teveel aan histamine bevordert juist de vervelende allergische reacties. Bij het ontbreken van het regulerende magnesium is de kans op een overschot aan histamine hoger en dus ook de kans op allergische reacties.

Lees meer »
Januari 2022

-Uitgelicht- Zechsal Magnesiumgel

Pure magnesiumgel met een hoge concentratie van 30% magnesiumchloride. Zuivert, hydrateert en bevordert het herstel van de huid. Het is bekend dat 70% van de mensen met huidaandoeningen er baat bij heeft. Het geeft na 3 weken een 19% betere hydratatie en een 33% gladdere huid.

Lees meer »

-Uitgelicht- Zechsal (bad)kristallen

Zechsal (bad)kristallen bestaan uit zuiver magnesiumchloride in vaste vorm. De kristallen lossen uitstekend op in water en zitten in een afsluitbare pot met schroefdeksel.  Zechsal (bad)kristallen zijn bij Massagepraktijk Moed verkrijgbaar in 2 varianten.

Lees meer »

-Uitgelicht- Zechsallsport Flakes

Zonder magnesium kom je niet ver. Het zorgt voor aanmaak van energie, en het houdt je spieren soepel en je botten sterk. Sporters komen verder en herstellen beter met magnesium. Voor iedereen die beweegt is er Zechsallsport. Hoog gedoseerd met het natuurlijk magnesium en verrijkt met optiMSM. 

Lees meer »
December 2021

-Uitgelicht- Zechsallsport gel

Kramp, pijnlijke spieren en gewrichten, blessures. Sporten en bewegen is goed voor je, maar geeft soms ook pijnklachten en andere ongemak. De producten van Zechsallsport geven ontspanning, verlichting en ondersteunen je herstel.

Lees meer »

-uitgelicht - MCM GEL

Deze gel is speciaal ontwikkeld om gewrichtsklachten op een natuurlijke manier aan te pakken. MCM gel bevat 15% magnesiumchloride en is verrijkt met 3 ontstekingsremmers met bewezen werking: OptiMSM, chondroitine en Gember. En heeft een verkoelende effect

Lees meer »