-uitgelicht- Hooikoorts taping

Gepubliceerd op 15 maart 2021 om 10:26

Hooikoorts

Het mooie weer komt er weer aan. De zon gaat schijnen, alles begint te bloeien, de vogels fluiten de lente komt eraan. Je voelt het aan alles. Maar ieder voordeel heeft zijn nadeel. De weers- en natuurverandering is voor mensen met hooikoortsklachten wel even anders. Hoewel de lente en zomer zo mooi kan zijn kan het feit dat alles begint te bloeien en groeien voor hen een drama zijn. 

De pollen vliegen door de lucht wat gelijk staat aan niezen, jeuk aan de neus, loopneus, jeukende, tranende rode ogen en (kriebel)hoest. De oplossing voor jouw klachten kan zitten in Medical taping. 

84% van de mensen die behandeld worden met een tape combinatie merken aanzienlijke verlichting  van hooikoorts klachten. Na een eerste keer tapen is al direct een positief effect merkbaar is. Door een tweede tape na één week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten nog verder afnemen. Afhankelijk van het resultaat na twee behandelingen kan besloten worden eventueel een derde keer te tapen om een nog beter effect te bereiken. De daling bij een derde tape is echter minder. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de taping te herhalen. 

COPD

Ook COPD-patiënten die met deze tape combinatie worden behandeld, vertellen vrijwel zonder uitzondering over meer longinhoud te beschikken. 

 

Bron:

Boek: medical taping concept. 2013

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts | FysioTape