Thuiswerken + Lockdown actie

Gepubliceerd op 28 december 2020 om 14:15

Thuiswerken.

Sinds de eerste lockdown werken veel mensen thuis. Het aantal mensen met klachten aan  rug, nek en schouder is sterk toe genomen. Na de eerste lockdown kwamen er meer mensen met deze klachten die veelal werden veroorzaakt door het thuiswerken. Nu zitten we met z’n allen in de 2de lockdown, en werken we weer massaal thuis. Of je werkt nog steeds thuis, want een grote groep is thuis blijven werken. Maar is de thuiswerkplek inmiddels op orde? Of zit je nog steeds aan de keukentafel?

 

 

Oorzaken.

De oorzaken van de veel gehoorde klachten aan rug, nek & schouder zijn veelal terug te leiden naar de werkhouding. Op kantoor zijn vaak de juiste faciliteiten om een goede werkhouding aan te nemen. Helaas ontbreekt het hier thuis nog wel eens aan.

Ook de onzekere periode waar we inzitten kan stressklachten veroorzaken wat vaak weer rug, nek-, schouder- en hoofdpijnklachten veroorzaakt. Het is juist nu van belang om mentaal en fysiek fit te blijven.

Tips voor een goede werkplek/houding?

 • Zorg voor afwisseling van zowel het soort werk als werkhouding.
 • Neem korte pauzes
 • Stel u werkplek goed in.
 • Stoel: de stoel moet passend zijn voor de werknemer. Dat kan een verstelbare stoel zijn, omdat een stoel bijvoorbeeld door twee partners gebruikt moet worden.
 • Bureau: het bureau moet op de juiste hoogste staan, moet groot genoeg zijn en niet spiegelen. Een zit-sta bureau kan prettig zijn om zitten en staan af te wisselen.
 • Computer: veel mensen werken thuis op een laptop. Voor een kwartier is dat niet erg, maar uren achter elkaar op een laptop werken is belastend. Je zit voorover gebogen met je hoofd en met je schouders naar voren. Ook is het scherm van een laptop vrij klein. Een (groot) los scherm is beter en een los toetsenbord en losse muis eigenlijk onmisbaar. Een scherm heb je het liefst op een armlengte afstand. Als je een laptop zo ver weg zet, dan moet je met gestrekte armen typen en dat is ook niet goed.
 • Positie van bureau: Het liefst haaks op een raam. Werken tegenover een raam, kan zorgen voor verblinding. Het licht dat van buiten komt is veel sterker dan het licht van het beeldscherm. Dat enorme contrast zorgt ervoor dat je gaat knijpen met je ogen. Dat zorgt er weer voor dat je je schouders omhoog trekt, waardoor schouder- en nekklachten ontstaan. Datzelfde kan gebeuren als je met je rug naar een raam gaat zitten. Daglicht gaat dan spiegelen in het beeldscherm.
 • Neem tussendoor voldoende tijd voor beweging (het liefst in de buitenlucht).

Mentale gezondheid.

 • Plan uw werkdag
 • Neem regelmatig een korte pauze
 • Beweeg voldoende op een dag
 • Ontspan tussen het werk door

Masseur

Wat kan een masseur op dit moment doen? Als u nu met klachten rondloopt kunt u niet bij de masseur terecht om de klachten te laten weg masseren. Maar een masseur kan nog zolang masseren, zolang de oorzaak niet weg genomen wordt zullen de klachten steeds weer terug keren. Dus zorgen voor een goede werkplek is van belang. U kunt wel contact opnemen bij vragen over klachten. Daarnaast heeft Massagepraktijk Moed een actie om de pijn een beetje te verlichten.

 

 

Lockdown actie:

Magnesiumolie + 45 minuten massage.

De magnesiumolie is te gebruiken op de pijnlijke en stijve spieren. Spuit de olie op de gewenste plek laat 15 minuten intrekken. Door de magnesium in de olie kunnen de spieren beter ontspannen. Naast de magnesiumolie ontvang u een tegoedbon voor een massage van 45 minuten (sport- of ontspanningsmassage) zodra de praktijk week open mag kunt u genieten van een massage en de pijntjes laten behandelen.

 

Nu van €52.95 voor €47.95

 

De actie is geldig zolang de massagepraktijk gesloten moet blijven. Zodra we weer geopend zijn kan de massage ingepland worden. De tegoedbon moet in 2021 besteed worden.

Meer informatie over het producten kunt u hier vinden:

Olie: Zechsal Magnesiumolie 100ml | Massagepraktijk Moed

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.