Sportmassage

Waarom naar de sportmasseur ?

Welke uitdaging je ook aangaat, je wilt zo fit mogelijk aan de start verschijnen. De sportmasseur helpt je daarbij! De sportmasseur is dé expert voor een vakkundige sportmassage voorafgaand en/of na afloop van een sportprestatie. 

 

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie. 

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning. 

 

Vergoedingen door zorgverzekeraars 

Een bezoek aan de sportmasseur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.  

"Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde, ontspannen sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te stabiliseren en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen."