Hotstone

De hotstone massage is een heerlijke massage voor de koudere herfst- en winterdag. De warme stenen geven het lichaam een aangename warmte die 3 tot 4 cm verder doordringt in het spierweefsel. 

 Een hotstonemassage is een massage van het lichaam met stenen van tussen 45 en 60 graden Celcius. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstonemassage verlicht spanningen en geeft je na afloop veel energie. 

De geschiedenis bevestigt dat het therapeutische effect van warme stenen al duizenden jaren bekend is. Zo werden vroeger stenen gebruikt als verwarming tegen de kou. Over de hele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden.

De Grieken en Romeinen masseerden elkaar in de badhuizen met warme stenen. Belangrijke mensen werden ermee gemasseerd, omdat hiermee spierpijn en kwetsuren afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij Inca`s, Indianen, Maori's en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij belangrijke rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de Oosterse cultuur legde men de stenen op de acupunctuurpunten, en wreef men ermee over de meridianen.