Behandelingen

Bij massagepraktijk Moed kun je terecht voor verschillende behandelingen.  Op de website vind je uitleg over alle behandelingen. Mocht je er niet uitkomen of twijfelen over welke behandeling het beste voor jou is, neem dan gerust contact op via info@massagepraktijkmoed.nl


Massage

Elke massage heeft zo z’n eigen kenmerken en voordelen. Echter zijn er ook voordelen die overlappen, zo hebben massages in het algemeen de volgende positieve effecten op het menselijk lichaam:

Massage is een eerste levensbehoefte. Dit heeft te maken met aanraken . Dat is een eerste levensbehoefte die al begint vlak na de geboorte waarbij een pasgeborene op de blote huid van de moeder wordt gelegd. Het gemis aan aanraking wordt huidhonger genoemd. Ons lichaam doet nog meer positieve dingen bij aanraking; het stofje oxytocine wordt vrijgegeven. Dit zorgt voor een verlaagde cortisolproductie (ofwel stresshormoon). Ook endorfine wordt vrijgegeven. Endorfine kennen we als het gelukshormoon. Een massage heeft dus een positief effect op ons stresslevel en we worden er gelukkiger van. Niet zo raar dat een massage dus een ontspannend effect heeft.

Daarnaast wordt het slaapritme veelal positief beïnvloed wat weer zorgt voor een beter herstel.


Daarnaast verbetert een massage de weerstand. Een massage stimuleert de aanmaak van witte bloedlichaampjes. Deze bloedcellen spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van infecties en virussen.


Het stimuleert de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Tijdens een massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd wat dus een positief effect heeft op het zuurstofgehalte in het bloed en spieren. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Hierdoor kunnen spieren sneller herstellen. En kunnen blessures sneller genezen of zelfs worden voorkomen.


Zomaar een greep uit het positieve effect van een massage op ons lichaam en geest. Iedereen zal een massage op zijn/haar eigen manier beleven.